Ընտրովի

  1. Վարդանը նկարում ցույց տված վանդակներում գրում է թվեր այնպես, որ յուրաքանչյուր 92849679_1013805949014576_5730917172499185664_nվանդակում գրված թիվը հավասար լինի դրա տակ գտնվող երկու վանդակներում եղած թվերի արտադրյալին։ Ի՞նչ թիվ պետք է գրի Վարդանը մոխրագույն վանդակում։                                                                                            Ճիշտ պատասխանն է  8:

2. Դավիթն ուներ մի քանի գնդակ: Հայրիկը նրան նվիրեց այնքան գնդակ, որքան նա ուներ, և Դավիթն ունեցավ 14 գնդակ: Քանի՞ գնդակ նվիրեց նրան հայրիկը:

Լուծում`

14:2=7

Պատ.` 7 գնդակ նվիրեց նրան հայրիկը:

3․ Ամանաում կային կոնֆետներ։ Սոնան վերցրեց կոնֆետների կեսը։ Հետո Արմանը վերցրեց ամանում մնացած կոնֆետների կեսը։ Դրանից հետո Կարինեն վերցրց մնացած կոնֆետների կեսը։ Վերջում ամանում մնաց 6 կոնֆետ։ Քանի՞ կոնֆետ կար ամանում ամենասկզբում։

12-6=6

12+12=24

24+24=48

Պատ.` սկզբում կար 48 կոնֆետ:

4․Պարախմբում կա 25 տղա և 19 աղջիկ։ Ամեն շաբաթ խմբին միանում է 2 տղա և 3 աղջիկ։ Քանի՞ շաբաթ անց պարախմբում տղաների և աղջիկների թիվը կհավասարվի։

Լուծում`

28 22

30 25

32 28

34 31

36 34

38 37

40 40

Պատ.`7շաբաթ անց

 

Մաթեմաթիկա 13.04

  1. Լրացրու բաց թողնված թվերը։

21367, 21377, 21387 21397 21407 21417 21427:

32421, 32521,32621 32721 32821 32921 33021 33121

65121, 66121, 67121 68121 691212 70121 71121 72121:

 

  1. Լրացրու աղյուսակը։
Գումարելի 350 1200 1200 2341
Գումարելի 550 450 2520 7535
Գումար 900 1650 3720 9876

 

 

  1. Երեք թվերի գումարը 500։ Առաջին երկուսի գումարը 350 է։ Գտի՛ր երրորդ թիվը։ 500-350=150
  2. Չորս թվերի գումարը 1500 է։ Առաջին երեքի գումարը 850 է։ Գտի՛ր չորրորդ թիվը։1500-850=650
  3. Աննան 1 տետրի, 1 քանոնի և 1 գրիչի համար վճարեց 450 դրամ, իսկ Լիլիթը 1 տետրի և  1 գրիչի համար վճարեց 300 դրամ։ Որքա՞ն արժե 1 քանոնը։

450-300=150

Ածիկ

IMG_1097

Բարև ես Լևոն ժամհարյանն եմ։

Այսօր ես կպատմեմ ոնց է իմ ածիկը։

Ես ջրում եմ երկու օրը մի անգամ։

Երբ իմ ածիկը թեքվում  է արևի կողմ, ես պտտում եմ այն մյուս կողմով, որ ուղիղ աճի։ Իսկ աճացրել եմ ոսպից, բամբակի վրա։

Եվ ածիկը շատ արագ աճում է։

  1. Измени порядок букв, найди слово и запиши.

 

 кслас  __класс_______________

ложак __ложка______________

неучки ______ученик__________

учкра__ручка________________

еналп______пенал____________

шанкарда_______карандаш_______

уитьелч____учитель____________

 

  1. 2. Малыши заблудились, найди их и напиши
поросёнок

 

телёнок

 

Свинья_ поросёнок

_______________

слон   _ слонёнок

__________________

львёнок

 

утёнок

 

лев    __ львёнок

 

__________________        гусь   __ гусёнок

__________________

тигрёнок

кошка _____ котёнок

 

котёнок

 

курица ___ цыплёнок

_____

цыплёнок

 

тигр __ тигрёнок

___________________

слонёнок

 

утка __ утёнок

____________________

гусёнок

 

корова ___ телёнок

 

 

 

Идем гулять, осеннее пальто, зеленая елка, желтый лимон, веселая  песня, черный телено

  1. Измени порядок букв, найди слово и запиши.

 

 кслас  __класс_______________

ложак __ложка______________

неучки ______ученик__________

учкра__ручка________________

еналп______пенал____________

шанкарда_______карандаш_______

уитьелч____учитель____________

2. Малыши заблудились, найди их и напиши

Свинья_ поросёнок

слон   _ слонёнок

лев    __ львёнок

гусь   __ гусёнок

кошка _____ котёнок

курица ___ цыплёнок

тигр __ тигрёнок

утка __ утёнок

корова ___ телёнок

Идем гулять, осеннее пальто, зеленая елка, желтый лимон, веселая  песня, черный теленок

  1. Պարզի՛ր աjն թիվը, որը պիտի լինի աստղանիշի փոխարեն։

120+80=200 օրինակ՝ 200-120=80, 120+80=200

750+250=1000

600+350=950

330+470=800

700-550=150

1450-650=800

 

  1. Կատարի՛ր

48×3=144

54×8=432

33×5=165

45×5=225

  1. Օգտվելով գնացուցակի տվյալներից՝ պատասխանի՛ր հարցերին:

 

ապրանք   1 հատի արժեքը
մատիտ 80 : 8 x 5 50
Գրիչ Մատիտից 10 դրամով էժան է 40
Թուղթ Մատիտից 5 անգամ էժան է 10
Կավիճ Թղթից 2 անգամ թանկ է 20
Ռետին Գրիչից 20 դրամով թանկ է 60
Սրիչ Գրիչից 2 անգամ թանկ է 80

 

Ա. Որքա՞ն գումար է հարկավոր 2 ռետին գնելու համար:60×2=120

Բ. Որքա՞ն գումար է հարկավոր 3 մատիտ գնելու համար:

50×3=150

Գ. Որքա՞ն գումար է հարկավոր 5 թուղթ գնելու համար:

10×5=50

 

Դ. Որքա՞ն գումար է հարկավոր 4 գրիչ գնելու համար:

40×4=160

Ե. Յուրաքանչյուր առարկայից մեկ հատ գնելու համար:

50+40+10+20+60+80=260

Զ. Յուրաքանչյուր առարկայից երկու հատ գնելու համար:

2x(50+40+10+20+60+80)=520

Օրակարգ

Երկուշաբթի

9:00-արթնացա, հագնվեցի, լվացվեցի, մարզանք արեցի և նախաճաշեցի։

9:40- Հայերենից ու ռուսերենից արտագրություն արեցի «Փոքրիկ Իշխան» «Большая Книга Почему»։

10:00-գնացի եղբորս հետ ման գալու և հեծանիվ քշելու։

13:00- Եղբորս հետ մուլտֆիլմներ էինք նայում – անգլերեն լեզվով:

13։30-մայրիկի տրված մաթեմատիկայի աշխատանք արեցի՝ խնդրիեր և վարժություններ։

14:30-կարդացի գիրգ որը կոչվում է Большая Книга Почему:

17:00-Դուրս եկա հեծանիվ քշելու, մարզանք անելու։

18:00-ընտրիկ կերա։

22:00 – Լվացվեցի և պառկեցի քնելու:

 

Երեքշաբթի

9:00-արթնացա, հագնվեցի, լվացվեցի, մարզանք արեցի և նախաճաշեցի։

13:00- Մաթեմատիկայի ZOOM-ով առցանց տեսազանգը արեցի, կատարեցի ֆլեշմոբի կեսը ։

16:00-ZOOMի տեսազագինը պատրաստեցի զատիկ։

17:00-Դուրս եկա հեծանիվ քշելու, մարզանք անելու։

19:00-Գիրք կարդացի, վերջացրցի ֆլեշմոբը։

22:00 – Լվացվեցի և պառկեցի քնելու

 

Չորեքշաբթի

9:00-արթնացա, հագնվեցի, լվացվեցի, մարզանք արեցի և նախաճաշեցի։

12:00 – ZOOM-ով ռուսերենի տեսադաս արեցի։

16:00 – Եղբորս հետ մուլտֆիլմներ էինք նայում  անգլերեն լեվով

17:00 – Տնային աշխատանք էի կատարում

21:00 – Լեգո էի խաղում

22:00 – Լվացվեցի և պառկեցի քնելու

 

Հինգշաբթի

9:00-արթնացա, հագնվեցի, լվացվեցի, մարզանք արեցի և նախաճաշեցի։

12:00 – ZOOM-ով անգլերենի տեսադաս արեցի։

16:00 – Ընտանիքիս հետ գնացինք սպորտով զբաղվելու և մաքուր օդ շնչելու

18:00 – Եղբորս հետ youtube-ով հետաքրքիր հոլովկներվ էինք նայում երկիր մոլորակի մասին

19:00 – անգլերենի տնային աշխատնքը  կատարեցի

20:30 – Ավարտեցի Доктор Айболит գիրքը

22:00 – Լվացվեցի և պառկեցի քնելու

Ուրբաթ

9:00-արթնացա, հագնվեցի, լվացվեցի, մարզանք արեցի և նախաճաշեցի։

12:00– ZOOM-ով մաթեմատիկայի և մայենիի տեսադաս արեցի։ Կատարեցի առաջանդրանքները

18:00 – Եղբորս հետ youtube-ով հետաքրքիր հոլովկներ էինք նայում ՝ տիեզերքի և մոլորակների մասին

22:00 – Լվացվեցի և պառկեցի քնելու